Ibraković: Privilegij je biti trener Čelika

Ibraković: Privilegij je biti trener Čelika

Adnan Beganović

Nakadašnji trener tuzlanske Slobode i mostarskog Veleža, Abdulah Ibraković, imenovan je za novog šefa stručnog štaba zeničkog Čelika.

Ibraković i Čelik dogovorili su dvogodišnju saradnju, a novi šef struke zeničke momčadi za SportSport.ba rekao je da je privilegij sjediti na klupi Čelika, ali u isto vrijeme i velika odgovornost.

"Sve smo dogovorili i mogu vam reći da sam ponosan što ću sjediti na klupi jednog od najvećih bosanskohercegovačkih klubova. Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo i mislim da se moje ambicije poklapaju sa abicijama kluba", rekao je novi šef stručnog štaba Čelika, Abdulah Ibraković, za SportSport.ba i dodao:

"Dogovorili smo dvogodišnju saradnju. U prvoj godini svima nama je osnovni zadatak stabilizovati klub, što ne znači da ukoliko nam se ukaže prilika za nešto više, istu nećemo iskoristiti, dok u drugoj godini idemo na titulu. Nemamo mnogo vremena, odmah ćemo krenuti u potragu za pojačanjima. Gdje god sam radio, forsirao sam mlađe igrače i igru pasova, te će tako biti i u Čeliku. Ono što u ovom trenutku mogu garantovati je to da će oni koji budu nosili dres Čelika ostavljati, u pravom smislu riječi, srce na terenu. Čelik je veliki klub i toga moramo biti svi svjesni".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.