Ibraković: Sretan i ponosan što sam ovdje

Danas prozivka fudbalera Čelika

Ibraković: Sretan i ponosan što sam ovdje

Adnan Beganović

Na danas održanoj press konferenciji u Zenici, novinarima su se obratili sportski direktor Čelika Nermin Šabić, te novi šef stručnog štaba Abdulah Ibraković.

Na prozivci su se pojavili nov šef stručnog štaba Abdulah Ibarković, te sportski direktor Nermin Šabić, koji su otkrili ambicije Čelika u narednoj sezoni, kao i planove za pripremni dio.

"Zahvalio bi se sportskom direktoru što samo upravo ja izabran za novog šefa stručnog štaba. Motiva ima mnogo i mislim da Čelik ima sve potrebno da bi bio u vrhu bh. fudbala. Čelik ima jednu od najboljih infrastruktura u državi i naravno navijače koji su do sada mnogo puta pokazali kako se voli i bodri svoj klub i upravo oni zaslužuju mnogo više. Ponosan sam i sretan što sam ovdje", kazao je Ibraković.

Ibrakoviću će u radu pomagati Elvedin Beganović i Zvonko Grebenar kao trener golmana, dok će u stručnom štabu biti još neko od trenera iz omladinskog pogona.

Na postavljeno pitanje da li je upoznat sa igračkim kadrom i kakvi su planovi za dovođenje novih igrača, Ibraković je odgovorio:

"Sa sportskim direktorom Šabićem sam analizirao igrački kadar i mislim da nam je potrebno nekoliko kvalitetnih igrača za nešto više. Ono što smo zajednički zaključili u našoj analizi je to da je zadnja linija čelika u prošloj sezoni bila možda i najlošiji dio tima i ovdje nam je prijeko potrebno osvježenje. Također bi vezni red trebali osvježiti dok bi nam i jedan gol igrač dobro došao. Nećemo žuriti sa imenima eventualnih pojačanja i ukoliko se odlučimo za angažman nekog od igrača, sigurno će to u pravom smislu riječi biti pojačanje, a ne samo prinova", dodaje Ibrakovića.

Potom se prisutnima obratio i sportski direktor Nermin Šabić.

"Malo smo u škripcu s vremenom, ali nadamo se da ćemo do početka prvenstva uspjeti dobro spremiti. Najvjerovatnije ćemo početkom idućeg mjeseca otputovati u Fojnicu gdje ćemo boraviti desetak dana. Četvrtog (4.) juna imamo zakazanu utakmicu sa Slaven Belupom na Kupresu, a nadamo se da ćemo i u Fojnici odigrati nekoliko utakmica. Nakon povratka iz Fojnice sigurno ćemo učestvovati u Vitezu na tradicionalnom turniru "Galip Mujkić", gdje ćemo odigrait dvije prijateljske utakmice".

Sportski direktor je na kraju press konferencije kazao kako su ambicije Čelika visoke, ali da neće biti nekih spektakularnih najava kao i prethodnih sezona, no ako se ukaže prilika za Evropu, sigurno da će je iskoristiti.

Za kasnije je zakazana i prozivka fudbalera koji će braniti boje zeničkog Čelika u narednoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.