Igra u francuskoj Ligue 1, a zarađuje manje od nekih fudbalera iz PL BiH

Najslabije plaćeni fudbaler francuskog prvenstva

Igra u francuskoj Ligue 1, a zarađuje manje od nekih fudbalera iz PL BiH

Teme:

Ako ste mislili da u ligama petice ne postoje fudbaleri koji na mjesečnom nivou zarađuju manje novca od pojedinih igrača iz Premijer lige BiH, prevarili ste se.

Jedan od njih je Serge Gakpe, 30-godišnji fudbaler Amiensa i reprezentativac Toga, koji mjesečno zarađuje skromnih 2.000 eura.

Prema današnjoj listi koju je objavio L'Equipe, Gakpe je najslabije plaćeni fudbaler francuskog prvenstva i pomalo je paradoksalno da su njegova mjesečna primanja manja od onih koje imaju pojedini fudbaleri Sarajeva, Željezničara, Zrinjskog, pa i još nekih klubova iz Premijer lige.

Međutim, Gakpe u ugovoru sa Amiensom ima klauzulu da za svaku odigranu utakmicu na fiksnih 2.000 eura dobije još toliko novca. Pošto je do sada odigrao 19 utakmica, na kraju sezone će mu biti isplaćeno minimalno još 38.000 eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za mnoge, Serge Gakpe uopće nije anonimus. U karijeri je promijenio veliki broj klubova, nastupao za Monaco, Standard, Genovu, Atalantu i Chievo, a za reprezentaciju svoje zemlje odigrao već 45 utakmica i postigao četiri gola.

Top Komentari

Batistuta
Sirotinjski Dzanele mi, moj Gapke uplaticu ti ja od toploog
13 2
Benjamingst
Tako bi trebalo da svako ima platu u Fudblu... ne 2000 mjesecno nego 2000 sedmicno ko bude klasa ima bonus na kraju... itd a ne kao danas milione u igri nigdje vise nema igre kao 70th 80th itd...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi