Igrač koji je osvajao titule sa Zrinjskim i Sarajevom završio karijeru

U 32 godini se povukao

Igrač koji je osvajao titule sa Zrinjskim i Sarajevom završio karijeru

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i Zrinjskog Mario Barić sa 32 godine na plećima odlučio je definitivno reći 'zbogom' profesionalnom fudbalu.

Barić je bez angažmana bio od oktobra 2017. godine kada je zbog porodičnih razloga bio primoran da raskine ugovor sa Zrinjskim i vrati se u Zagreb, a iako je nakon toga imao nekoliko ponuda, odlučio je da zatvori jedno životno poglavlje.

"Odlučio sam ne prihvatiti nijednu od ponuda koje su stizale posljednjih sedmica, to je to što se tiče profesionalnog fudbala. Ipak, nemoguće je tek tako ostaviti fudbal, tako da ću se vjerovatno okrenuti trenerskim vodama, a dotad igrat ću na amaterskom nivou za Dubravu, klub iz mog kvarta", kazao nam je Barić, koji je svojim ponašanjem i zalaganjem uvijek bio uzor mladim igračima. 

Onim što je ostvario u karijeri je, kako kaže, zadovoljan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada sve saberem i oduzmem, mogu da budem zadovoljan. Bilo je to jedno lijepo poglavlje u mom životu. Igrao sam u nekoliko zemalja, stekao mnogo prijatelja... Ipak, dođe vrijeme kada jednostavno shvatiš da je vrijeme okrenuti se nekim drugim stvarima", istakao je Barić.

U karijeri Barić je igrajući za Zrinjski i Sarajevo imao priliku da dva puta osvoji naslov prvaka BiH, te jedan Kup BiH. Prije epizode u našoj zemlji imao je, između ostalog, priliku još igrati za Karlovac, Gent, Slaven Belupo, Vojvodinu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi