Igrače pred utakmicu doslovno skupljali na ulici, doživjeli su najteži poraz u historiji

Švedska

Igrače pred utakmicu doslovno skupljali na ulici, doživjeli su najteži poraz u historiji

Edmir Škorić

U nogometu se ponekad dogode nesvakidašnje stvari, a neki rezultati naprosto izgledaju nerealno, pa tako i rezultat sa meča švedskih niželigaša Akropolisa i Stocksunda.

Akropolis je pred vlastitim navijačima doživio nezapamćeno poniženje, pošto je izgubio 28:0. Gosti su imali na poluvremenu 13:0, u nastavku su dali još 15 golova.

Ömur Pektas je u ovoj utakmici postigao deset golova. George Alchahin postigao je četiri gola, tri Fabian Tristen, a po dva: Marcus Norrman, Mattias Edeland, Isaaq Raghe Johansson, Kristoffer Krebs. Gol su postigli Sebastian Lager, Hugo Ulfberg i David Gardelöv.

Koliko god težak bio poraz, još teža je sudbina Akropolisa, koji je zapeo u velike dugove i prijeti mu potpuno gašenje. Gotovo svi igrači su napustili ekipu i tražili su nove timove, pa je predsjednik kluba pred duel sa Stocksundom doslovno sakupljao igrače na ulici.

Čak su u Akropolisu, sastavljeni od igrača koji jedva da se mogu nazvati nogometašima, počeli meč bez trenera.

"Pronašli smo igrače koji nisu igrali nogomet zadnjih dvanaest godina. Ja nosim kući dresove da operem. Ovo radim kako bih klub održao na životu, barem da preživimo do sljedeće sedmice. Hitno su nam potrebni volonteri, prijatelji i novac za održavanje kluba", kaže Konstantinos Psarros, 68-godišnji predsjednik kluba.

"U klubu sam 24 sata. Prvi put nakon nekoliko godina dotaknuo sam loptu. Jedina informacija koju smo dobili je da je klubu bila potrebna pomoć da izbjegne bankrot i jasno je da smo se postrojili za ovaj meč. Dobro smo trčali 90 minuta", rekao je nogometaš Danny Tadares.

"Svi na travnjaku gledaju na nas kao na klupske prvake. Postrojili smo se bez treninga i utakmica. U sastavu su doktori, gatare itd. Ako ne dođu sponzori, klub se raspada. Šef kluba Glenn Boffin rekao nam je da će nastaviti otplaćivati dugove", dodaje Tadares.

Budućnost ovog švedskog tima je pod znakom pitanja i nije poznato hoće li se steći uslovi za odigravanje naredne utakmice koja se igra 9. aprila. Akropolis gostuje ekipi Hudiksvallsa, ali pitanje je samo koliko će golova primiti...

Top Komentari

DadiG
A vidi im terena i stadion, ovo malo što se vidi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi