"Igraće se ove godine i Liga prvaka i Azijski kup"

Odluka je, čini se, pala

"Igraće se ove godine i Liga prvaka i Azijski kup"

Generalni sekretar AFC-a (Azijske fudbalske federacije) Windsor John je poručio da će se do kraja godine odigrati i Azijski kup i azijska Liga prvaka.

Najveća azijska takmičenja je poremetila globalna pandemija novog koronavirusa i gotovo je sigurno da se ona neće igrati prije kraja juna.

Međutim, u krovnoj kući azijskog fudbala su odlučni da se ona ove godine odigraju.

"Ponovo će se oba takmičenja igrati ove godine. Imamo još puno vremena", rekao je Windsor John za francusku novinsku agenciju AFP.

I Azijski kup i Liga prvaka su suspendovani u martu, a finala su se trebala odigrati u novembru. Kako će izgledati raspored ovih takmičenja u drugoj polovini godine, ostaje da se vidi - ipak, AFC će se pobrinuti da se ova takmičenja nastave i odigraju do kraja "zbog sportskih i ekonomskih razloga".

Naravno, vrlo je velika mogućnosti i da će se međunarodna azijska takmičenja igrati bez prisustva navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi