Igrači Caena ugroženi svinjskom gripom

Igrači Caena ugroženi svinjskom gripom

Uoči susreta posljednjeg kola francuskog prvenstva protiv lidera Bordeauxa fudbaleri Caena su morali promijeniti hotel jer se u njihovom pojavila svinjska gripa.

U hotelu u kojem se Caen trebao pripremati za utakmicu otkriven je slučaj svinjske gripe.
 
Od ove, kako se pokazalo ipak ne toliko opasne bolesti, oboljela je američka dužnosnica koja je stigla u grad kako bi sudjelovala u pripremama za dolazak američkog predsjednika Baracka Obame. Gospođa je smještena u bolnicu, dok je hotel pod karantenom.
 
Caen se kolo prije kraja prvenstva nalazi na 17. mjestu sa 37 bodova koliko ima i St Etienne na 18. poziciji koja vodi u niži rang takmičenja. Caenu borbu za prvoligaški ostanak otežava činjenica što će u zadnjem kolu igrati protiv lidera Bordeauxa kojem bod donosi naslov prvaka. U opasnoj zoni su i Le Mans, te Sochaux koji imaju po 39 bodova, Nantes ima još teoretske izglede za spas (34), dok je Le Havre već odavno drugoligaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.