Igrači Čelika deset dana bez hranarine

Oglasio se Sindikat profesionalnih fudbalera

Igrači Čelika deset dana bez hranarine

Nogometni klub Čelik nalazi se u teškoj situaciji. Osim što se ovaj klub suočava sa krizom rezultata, Čelik ima i problema koji su mnogo ozbiljniji od pozicije na tabeli. 

Situacija u Čeliku lagano izmiče kontroli i u ovaj slučaj se morao uključiti i Sindikat profesionalnih fudbalera koji je danas izdao zvanično saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

"Problemima u NK Čelik se ne nazire kraj. Naprotiv, stvaraju se novi i veći a najviše u svemu tome trpe igrači kao zasposlenici tog kluba. Klub sa takvom tradicijom i imenom, doslovno je došao do razine da se jednostavno ugasi, iako to nije apsolutno nikakvo rješenje ni za klub, ni za igrače. Ono što je trenutno gorući problem, zadnjih dana/mjeseci jeste činjenica da igrači i pored toga što nemaju platu, pa ni dio iste, doslovno nemaju šta da jedu jer se ne uplaćuje hranarina. Sa druge strane, mnogi će, kako sada stvari stoje, izgubiti i krov nad glavom, obzirom da im se ne plaća ni stanarina, pa su lica koji su vlasnici stanova a koji su unajmljeni od strane NK Čelik za potrebe igrača, primorani da igrače isele iz istih. To se zaista ne može nazvati profesionalnim odnosom kluba prema svojim radnicima-igračima iako klub nosi epitet "profesionalni" i igra profesionalnu Premijer ligu u BiH.

Igrači su se kolektivno obratili u više navrata i direktoru kluba, Nuhagić Adnanu, koji očigledno nema rješenja za trenutnu situaciju niti zna kome igrače uputiti ukoliko je on nemoćan u ovoj situaciji. Do sada, dok je Grad Zenica vodio gradonačelnik Smajlović igrači su imali zadovoljene osnovne potrebe za ispunjavanje svojih radnih zadataka. Sada, kada Gradom Zenica upravlja novi gradonačelnik, stanje je na nuli, pa i ispod nje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pomoć je bila očekivana od novog gradonačelnika u bilo kojem smislu, jer je isti u sam inicirao rješavanje problematike jedinog gradskog kluba u profesionalnoj ligi kao primarni. Ali gdin Kasumović se nije pojavio niti na Skupštini NK Čelik koja se,bezuspješno, održala već nekoliko puta zadnjih par dana, iako je bio pozvan. Šta igrače NK Čelik očekuje sutra, ne znaju ni oni sami, ne znaju ni čelnici kluba, a ne znaju ni čelnici gradske uprave. Ko zna, pitanje je sada?", navodi se iz Sindikata profesionalnih fudbalera.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije