Igrači Čelika odbili trenirati jer nisu dobili platu

Teška finansijska situacija na Bilinom Polju

Igrači Čelika odbili trenirati jer nisu dobili platu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon šest kola u Premijer ligi zauzimaju pretposljednje 11 mjesto s četiri osvojena boda. Budući da ekipa nije prošla pripreme, da su glavni igrači u klub stigli kad je već počelo prvenstvo onda ovaj učinak nije ni toliko loš.

Klub s Bilinog Polja je u velikim finansijskim problemima, a sve je to kulminiralo danas jer su igrači odbili trenirati. Kako saznaje SportSport.ba igračima je obećano da će za Bajram dobiti platu, ali na kraju su svojim kućama otišli praznih džepova. Kontaktirali smo i stratega crno-crvenih Kemala Hafizović, koji nam je potvrdio da ekipa ne trenira i neće trenirati, vjerovatno dok ne dobiju platu.

"Evo došla nam je reprezentativna pauza, a mi smo odradili tek par treninga, nije ovo nikakav štrajk nogometaša, jednostavno momci nemaju dinara, obećano im je za Bajram da će biti plata, ali na kraju ništa od toga. Vjerovatno do utorka nećemo trenirati, meni je u ovom trenutku najteže jer umjesto da u ovoj pauzi poboljšamo neke stvari u igri, te fizičku spremu mi se bavimo stvarima koje nemaju veze s nogometom. Ovo nema ni u Nemili, razočaran sam svime" kazao je za SportSport.ba Kemal Hafizović.

Iako je igrački kadar u ovoj sezoni potpuno novi, te da su primanja tih nogometaša izuzetno skromna, ipak se nisu našla sredstva da igrači dobiju jednu platu. Ovo svakako ne ide u prilog Zeničanima, jer ih nakon reprezentativne pauze očekuju veoma bitne utakmice. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon gostovanja Zrinjskom, gdje Čelik realno ima male šanse za osvajanje bodova, slijede dvije možda i najbitnije utakmice u prvenstvu. Gostovanje Vitezu i domaći ogled protiv Goška će dosta toga odlučiti kada je u pitanju klub s Bilinog Polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi