"Igrači čvrsto stoje uz Varešanovića"

Dino Hamzić za San

"Igrači čvrsto stoje uz Varešanovića"

A. Beganović

Fudbalski klub Sarajevo trese velika kriza koja se odrazila i na rezultate kluba. Naime, Sarajevo je ispalo u četvrtfinalu kupa i tako je propustilo priliku da kroz ovo takmičenje osigura nastup u Evropi.

"Još uvijek smo u nekoj vrsti šoka zbog ispadanja iz kupa jer je to bila dobra prilika da se izbori izlazak u Evropu. Ovako nam ostaje samo prvenstvo u kojem smo treći, a ukoliko u naredne dvije utakmice protiv Drine i Veleža osvojimo šest bodova. moći reći da smo spasili ovu polusezonu", rekao je za San golman bordo momčadi Dino Hamzić i dodao:

"Nije nikakva tajna da su previranja u klubu utjecala na ekipu. Igrači su nervozni zbog neisplaćenih dugovanja prema njima. Kada je tek preuzela klub, nova Uprava nam je dolazila u svlačionicu, te obećavala sve i svašta. Međutim, sve su to bile obične laži. Govorili su kako će izmiriti dugovanja, kako će stabilizovati klub, a oni su ustvari samo doveli klub u još goru situaciju."

"Svašta se priča i piše po medijima. Kao primjer navest ću samo jednu možda i najveću laž i glupost koja se priča u posljednje vrijeme. Neki kažu kako su šef Mirza Varešanović i stariji igrači, poput Avdića i Ihtijarevića, u nekakvom talu. Jedina istina je da upraavo ti starosjedioci na Koševu i najviše rade za ekipu. I pored svega negativnog što se dešava unutar i oko kluba, niko i ništa ne može narušiti atmosferu među nama. Ja i moji saigrači čvrsto stojimo i u svemu podržavamo Mirzu Varešanovića i cijeli stručni štab. Zato i stojimo na ligaškoj tabeli relativno dobro s obzirom na cjelokupnu situaciju. Na nama igračima je da mislimo na teren, no kada imate toliko previranja u klubu, onda se to odrazi i na ekipu. Ja vam garantujem, da su ovdje neki neki drugi igrači i stručni štab, sve bi bilo odavno u totalnom rasulu. Neki igrači su za cijelu polusezonu dobili samo jednu platu, što ih opet nije spriječilo da na Pecari daju svoj maksimum", dodao je Dino Hamzić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.