Igrači koji bi mogli da eksplodiraju u 2018. godini, među njima i dragulj bh. nogometa
Sadiku je igrao s kadetskom bh. reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i kao kapiten je predvodio naš tim, a prošao je omladinsku školu Sarajeva

Igrači koji bi mogli da eksplodiraju u 2018. godini, među njima i dragulj bh. nogometa

E. Škorić

Ušli smo u 2018. godinu, čekaju nas brojna nogometna uzbuđenja uključujući i Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Bit će to godina u kojoj ćemo opet gledati takmičenje Ronalda, Messija, Neymara, Mbappea, Lewandowskog..., ali njemački Goal je donio zanimljivu listu talenata koji bi mogli da eksplodiraju u 2018. godini.

Iznenadio nas je jedan od igrač na spisku. Naime, Goal.com je uvrstio među potencijalne igrače koji bi mogli da eksplodiraju u 2018. godini i Rijada Sadikua, omladinskog bh. reprezentativca i igrača FK Sarajevo.

Podsjećamo da su se ha Sadikua zanimali određeni njemački klubovi, pa je uz svog saigrača Nedima Hadžića, koji je također član Sarajeva, jedan od najtalentovanijih bh. nogometaša.

Na Goalovoj listi su još Brahim Diaz koji igra u Manchester Cityju i ima 18 godina, potom Perr Schuurs (Fortuna Sittard, 18), Angel Gomes (Manchester United, 17 godina), Nicolas Schiappacasse (Atletico, 18 godina), Metehan Guclu (PSG, 18), Afimico Pululu (Basel 18 godina), Romano Schmid (RB Salzburg 17), Rafael Leao (Sporting 18), Moussa Diaby (PSG 18), Dujon Sterling (Chelsea 18), Ben Woodburn (Liverpool 18), Gianluca Gaetano (Napoli 17), Sergio Diaz (Lugo 19), Diogo Dalot (Porto 18), Jordi Mboula (Monaco), Abel Ruiz (Barcelona 17)...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pretpostavlja se da će nabrojani igrači biti budućnost evropskog nogometa, a već sada mnogi od njih igraju u slavnim klubovima. Nadamo se da će i naši dragulji, ne samo Sadiku, jednog dana zaigrati na velikoj sceni.

Iako ima samo 17 godina, već je član juniorske reprezentacije i dosad je sakupio osam nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi