Igrači Lovćena odradili trening, u četvrtak će imati podršku

Bodrit će ih oko 150 navijača na Koševu

Igrači Lovćena odradili trening, u četvrtak će imati podršku

Edmir Škorić

Nogometaši crnogorskog Lovćena odradili su u utorak posljednji trening prije polaska u Sarajevo.

Lovćen u četvrtak gostuje Željezničaru na Koševu u prvoj utakmici prvog pretkola Evropske lige. Na treningu Lovćena, pišu tamošnji mediji, vladala je sjajna atmosfera.

Trener crnogorskog kluba Mojaš Radonjić oprezan je pred gostovanje Željezničaru, kojem prepušta ulogu favorita.

"Očekujem dobar meč u Sarajevu. Ipak, uoči utakmice na Koševu, mogu istaći da je riječ o duelu ekipa koje, jedna za drugu, i dalje predstavljaju nepoznanicu. Respektujemo Željezničar, klub sa izuzetnom istorijom, koji već decenijama nastupa u Evropi i koji je, prema tome, favorit pred naredni dvomeč. A da li favoriti uvijek prolaze dalje, to je pitanje i zbog toga je, uostalom, fudbal i interesantan. Mi idemo da se nadigravamo, igraćemo koliko nam protivnik dozvoli i ostaje da vidimo kako će proći prvi meč, koji će donijeti i sasvim jasnu sliku. Jer, na osnovu predznanja koje imamo i mi i oni, može se postaviti igra, može se mnogo toga nacrtati i napisati, ali igra je nešto sasvim drugo", smatra Radonjić.

Susret na Koševu počinje u četvrtak u 21:15 sati, a očekuje se oko 150 navijača Lovćena u Sarajevu. Oni će biti smješteni na sjevernoj tribini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.