Igrači Slavije nemaju šta da jedu!

Teška situacija u premijerligašu iz Lukavice

Igrači Slavije nemaju šta da jedu!

Fudbaleri Slavije samoinicijativno su se danas okupili u klupskim prostorijama, a povod okupljanja su nagomilani problemi koje, kako su istakli, Uprava kluba nije riješila u periodu do kraja kalendarske godine.

’’Sokolovi’’ su svjesni da finansijska situacija nije ružičata, ali ih najviše boli to što su ih u klubu dočekali samo administrativni radnici, koji i sami dijele njihovu sudbinu.

"Ovako se više ne može! Došli smo u situaciju da nemamo šta da jedemo. Na kraju jesenjeg dijela Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Gojkom Draškovićem nam je dala čvrsto obećanje da će do kraja godine biti isplaćene dvije zaostale plate iz ove polusezone, premije, rate iz ugovora i dugovanja iz prošle godine".

"Stanarine za igrače nisu plaćene u zadnjih 6-7 mjeseci, a pojedincima ni u posljednjih godinu dana. Najteže je onima koji od fudbala izdržavaju porodice. Kako da djeci objasne da sutra ili prekosutra neće imati šta da jedu, da razmišljaju gdje će dočekati noć, jer im vlasnici stanova vrše pritisak da izmiruju obaveze ili da pakuju kofere".

"U klupskim prostorijama danima nema nikoga osim administrativnih radnika, a najviše nas boli to što se čelnici kluba ne javljaju ni na telefonske pozive. Svjesni smo da je finansijska situacija jako teška, ali nismo zaslužili da budemo ignorisani".

"Mi smo svoj dio posla u minuloj polusezoni i nadmašili. Zbog istih problema ekipu su ljetos napustili gotovo svi prvotimci, pa su mnogi mislili da ćemo u Prvenstvu služiti drugim timovima da poprave gol-razliku.

"Uprkos svemu uspjeli smo da na zimsku pauzu odemo na diobi petog mjesta. Nije tajna da imamo najmanje plate u Premijer ligi BiH. Pristali smo na sve, samo da ne osramotimo ime kluba koji je prije dvije godine igrao evropske utakmice".

"Ne preostaje nam ništa drugo nego da na ovaj način obavjestimo Upravu kluba da je krajnji rok da  nam izmire dugovanja 15. januar, za kada je zakazan početak priprema".

"U suprotnom nećemo se odazvati na poziv Stručnog štaba, a to znači da na nas neće moći da računaju za proljećni dio šampionata", stoji u zajedničkom saopštenju fudbalera Slavije.

Prema riječima direktora Slavije, Milorada Košarca, ukupna dugovanja prema igračima iznose oko 50.000 KM.

"U potpunosti razumijem zahtjeve fudbalera i u cjelosti dijelim njihove probleme, pošto ni ostali zaposleni u klubu nemaju nikakva primanja skoro godinu dana. Nadam se i očekujem da ćemo uspjeti da prebrodimo ovu krizu i da Uprava kluba neće dozvoliti da se raspe igrački kadar, jer koliko sam upoznat većina naših igrača je u potrazi za novom sredinom".

"Ukoliko se ova dugovanja ne izmire, onda možemo staviti katanac na naš stadion, pošto u Pravilniku o licenciranju klubova jasno stoji da bi klub dobio licencu za igranje, onda do 31. decembra u godini mora da izmiri sve obaveze prema igračima".

"Jedini način na koji možemo prolongirati ovaj period, a na osnovu pomenutog Pravilnika, jeste da igrači individualno potpišu reprogram isplate do 31. marta. Međutim, stav naših igrača je da ne žele da čekaju duže od 15. januara", rekao je Košarac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.