Igrači Wuhana iz Španije bježe glavom bez obzira

Situacija se promijenila

Igrači Wuhana iz Španije bježe glavom bez obzira

Edmir Škorić

U kineskom gradu Wuhanu je ponikao koronavirus, zbog čega su igrači tog tima morali da idu u Španiju.

Svih 27 igrača je stiglo u Cadiz 29. januara, a nakon pregleda ustanovljeno je da niko od njih nema nikakve simptome opasnog virusa.

Međutim, članovi kineskog tima iz grada u kojem je koronavirus ponikao, sada bježe nazad u svoj Wuhan svjesni da se u Evropi pandemija koronavirusa širi nenormalnom brzinom.

"Problem je sada ovdje, a u Kini je praktično eliminisan. Nismo se zbog epidemije vraćali u Kinu, ali sada smo odlučili da se vratimo. U španiji je postalo opasno", poručili su iz Wuhana.

U početku je situacija u Kini bila užasna, no s vremenom se virus preselio u Evropu i Španija je uz Italiju trenutno najugroženija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi