Igrači Zambije nagrađeni sa po 59.000 dolara

Igrači Zambije nagrađeni sa po 59.000 dolara

Zambijska vlada je nakon slavlja nogometne reprezentacije te zemlje na Afričkom kupu nacija svakog igrača nagradila s 59.000 američkih dolara, saopćio je danas putem nacionalnog radija ministar za sport Chishimba Kambwili.

Nogometaši Zambije su u nedjeljnom finalu u Librevilleu boljim izvođenjem jedanaesteraca savladali Obalu Slonovače sa 8:7 i osvojili prvi pehar s tog takmičenja za svoju državu. Treći na  prvenstvu je bio Mali, koji je u subotu s 2:0 pobijedio Ganu. 

Svota koju će dobiti nogometaši je pravo malo bogatstvo za standard te zemlje. Bruto domaći proizvod po stanovniku Zambije iznosi oko 1.500 američkih dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.