Igrači Želje ne žele putovati u Novi Pazar
Plavi bez plata četiri mjeseca

Prvotimci sa Grbavice u štrajku

Igrači Želje ne žele putovati u Novi Pazar

Prvotimci sarajevskog Željezničara su u štrajku! Izabranici trenera Demira Hotića odbili su danas putovati u Novi Pazar gdje su sutra trebali odigrati prijateljsku utakmicu protiv istoimenog srbijanskog prvoligaša, koja je trebala biti generalna proba za start proljetnog dijela Premijer lige BiH.

Kako su nam objasnili fudbaleri premijerligaša sa Grbavice problem je finansijske prirode, odnosno neisplaćene plate koje je Uprava dužna prema igračima.

Naime, prije polaska na pripreme u Njemačku, predsjednik kluba Faruk Telibećirović igračima je obećao da će nakon povratka sa priprema dobiti plate. Međutim, ni desetak dana po dolasku iz Njemačke predsjednik se nije pojavljivao pred igračima, koji su još uvijek „praznih džepova“.

„Ovako više ne ide. Morali smo nešto poduzeti, jer ne želimo više da nas lažu. Plate nam kasne već četiri mjeseca i zbog toga smo odbili putovati u Novi Pazar. Ne samo da nećemo putovati u Srbije, nego nećemo ni trenirati ukoliko ne dobijemo plate“, potvrdili su nam igrači Željezničara.

Ekspedicija Željezničara u Novi Pazar je trebala krenuti danas u 12 sati, ali su igrači odbili ući u autobus i trenutno je u toku sastanak sa čelnicima kluba...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.