Igračka križaljka Löwa ili samo "testiranje" novih snaga?
Foto: EPA.eu

Bez osam igrača sa Mundijala

Igračka križaljka Löwa ili samo "testiranje" novih snaga?

Fudbalska reprezentacija Njemačke, aktuelnih svjetskih prvaka, u nedjelju je u svojoj prvoj utakmici kvalifikacija za EURO 2016 savladala Škotsku s 2:1, a oba gola za Pancere postigao je Thomas Müller.

Selektor Njemačke Joachim Löw u odnosu na ekipu koja je ovoga ljeta osvojila Mundijal nije mogao računati na usluge Hummelsa, Schweinsteigera, Özila, Mertesackera, Khedire, Draxlera i naravno Lahma i Klosea, koji su se odlučili oprostiti u reprezentativnog dresa nakon Svjetskog prvenstva.

U redove Elfa vratili su se povrijeđeni Mario Gomez i Marco Reus, a pozive su dobili i Rudy, Rüdiger i Sam kojih nije bilo u sastavu reprezentacije na ovogodišnjem SP-u. 

Je li Löw već podmlađuje tim ili samo "testira" mlađe snage u nešto "slabijim" utakmicama, još uvijek nije poznato. Poznavajući Nijemce ne bi nas trebalo iznenaditi ako se selektor aktuelnih šampiona svijeta okrene sastavljanju novog tima za EURO 2016 u susjednoj Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.