Igrao 85 minuta, a proglašen za igrača mjeseca

Le Fondre igrač mjeseca u Premiershipu

Igrao 85 minuta, a proglašen za igrača mjeseca

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaler Readinga, Adam Le Fondre, proglašen je za igrača mjeseca u engleskoj Premier ligi, a interesantno je da je ovaj napadač proveo svega 85 minuta u igri tokom januara.

Le Fondre je u četiri odigrane utakmice većinom ulazio s klupe, ali to mu nije smetalo da postigne pet golova, a šutirao je ukupno pet puta prema golu protivnika, što je zaista sjajan učinak.

Ovaj 26-godišnji fudbaler je postigao po dva gola u finišu utakmica protiv Newcastlea i Chesleaja, a pogodio je i protiv West Bromwich Albiona za ukupno sedam bodova iz ova tri susreta u kojima je bio strijelac.

On je ujedno i prvi fudbaler Readinga od osnivanja Premier lige koji je proglašen za igrača mjeseca. Ukupno je ove sezone Le Fondre postigao 10 golov au 23 utakmica za Reading.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.