"Igrate loše, ispast ćete iz lige? Ništa, onda uživajte dok vam gore automobili"

Navijači Foggije su bijesni

"Igrate loše, ispast ćete iz lige? Ništa, onda uživajte dok vam gore automobili"

E. Škorić

Foggia je u šoku nakon eksplozivnih naprava korištenih za zastrašivanje igrača tog kluba Pietra Iemmella, Massima Busellata i zaštitnika Franca Sannelle.

Vrijeme incidenta sugerira da je to bio čin zastrašivanja od ultrasa nakon subotnjeg poraza lokalnog derbija od Leccea, nakon čega je član Serije B, Foggia, došla u opasnu zonu.

Fudbaler Foggije Iemmello je pronašao zapaljen automobil, a sliku je objavio poznati novinar Gianluca Di Marzio.

Buselato, koji je bio isključen tokom derbija s Lecceom, također je posjetio policiju kako bi potvrdio da je vatromet ili mala eksplozivna naprava bačena u njegov vrt.

Osim toga, razbijene su radnje firme Tamma, inače firme kojom rukovode i ljudi iz Upravnog odbora Foggije.

Nakon jučerašnjeg poraza u 28. kolu Serije B, ekipa Foggije je 14. sa 26 bodova i sve bliže opasnoj zoni i najgorem scenariju.

Navijači ovog kluba prijete i većim mjerama jer ih boli situacija u klubu i na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi