Šef skauting službe FK Sarajevo

Ihtijarević: Neće biti novih dolazaka

Na današnjoj konferenciji za medije FK Sarajevo prisutnim novinarima se obratio i Faruk Ihtijarević.

Ihtijarević, koji danas u FK Sarajevo obnaša funkciju šefa skauting službe, istakao je da do kraja prijelaznog roka neće biti novih dolazaka u Titovu 38b. 

"Prijelazni rok, što se tiče rubrike dolazaka, je završen, a posoji mogućnost odlazaka jer prijelazni rok traje još dva mjeseca  Ako nas zadovolji neka ponuda, moguće je da dođe do realizacije nekih transfera."

Osvrnuo se Ihtijarević i na slučaj da Nebojša Đekanović radi kao pomoćnik u NK Metalleghe i kao skaut FK Sarajevo. 

"Đekanović je bio član skauting službe koja je imala cilj da pomogne Akademiji i ljudima na skautiranju igrača. On je profesionalno radio svoj posao i ostao je u novom sazivu te skauting službe. Njegov profesionalni angažman u Metallegheu može uzrokovati sukob interesa, ali svi smo mi tu na nakom probnom radu koji će ocjenjivati i navijači i uprava kluba. Sužba je podložna promjenama i sigurno da će ih biti."

Uloga Zlatka Tipure i Irfana Isovića u FK Sarajevo? 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To su ljudi koji su prethodnom periodu bili od koristi ljudima iz Akademije. Slali su informacije od kojih je Akademija imala koristi, poslali su nekoliko igrača koje je stručni štab nakon analiziranja angažovao. Oni će i u narednom periodu predlagati igrače, a šef Akademije će sa trenerima svih uzrasta analizirati da li nam je potreban neki od predloženih igrača. Formiranje ove službe nije ništa novo, stvar je samo koliko ćemo se profesionalno prihvatiti posla", dodao je Ihtijarević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti