Ihtijarević: Pobjedom popraviti utisak
Faruk Ihtijarević

Sarajevo dočekuje Čelik

Ihtijarević: Pobjedom popraviti utisak

Sarajevo će danas na Koševu ugostiti ekipu Čelika. Ovaj duel je nekada bio veliki derbi, a ove dvije ekipe borile su se za titule u Premijer ligi.

Sada je situacija bitno drugačija, jer obje ekipe su u donjem dijelu tabele. Ipak, na Koševu su veoma optimistični i spremni za današnji okršaj. Sigurno sa pobjedom u večerašnjem duelu bordo fudbaleri bi se se počeli penjati prema vrhu tabele.

U taboru Sarajeva u današnjem susretu neće biti Hadžića, kojeg još uvijek boli loža, Hamzagić ima problema sa skočnim zglobom, Mohar koji opet mora na operaciju koljena, te Avdić koji je tek počeo trenirati sa ekipom i nije dovoljno spreman.

"Danas ni jedan drugi rezultat ne dolazi u obzir osim naše pobjede. Čelik je ove sezone ušao loše u prvenstvo i nalaze se u donjem dijelu tabele. To nas ne smije zavarati da uđemo opušteno u utakmicu. Sigurno da smo željni novih pobjeda i dokazivanja da se opravdamo svojim navijačima za lošu igru u Trebinju. Pozvao bi što više naših navijača, koji su uvijek bili naš dvanaesti igrač. Obećavam u svoje i u ime drugih igrača da ćemo dati sve od sebe i sigurno savladati Čelik", rekao je Faruk Ihtijervić, za SportSport.ba.

Susret počinje u 19 sati, a meč vode: glavni sudija Dragan Skakić (Bosanska Gradška), pomoćnici Šemso Brozović (Tuzla) i Zlatan Bečirović (Srebrenik).

Akcija "Pomozimo Vedadu"

Navijači Sarajeva će danas prije utakmice Sarajevo – Čelik skupljati novčane priloge za pomoć malom Vedadu! Štand će biti postavljen od 17:30 do početka utakmice, između restorana i kontejnera za prodaju karata koji se nalazi na ulazu na parking stadiona. Na štandu će osim predstavnika Hordi Zla biti i Vedadov otac, koji će nakon završetka akcije odmah preuzeti prikljupene donacije. Svi donatori će na štandu kao poklon dobiti jednu od naljepnica Hz („Mi nikad odustati nećemo!“), bez obzira na visinu donacije.

IZ UNFKS pozivaju vas da pokažete svoje bordo srce i pomognete koliko god možete da borbi za jedan mladi tek započeti život.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.