Ihtijarević:Imamo veliku šansu protiv Cluja

Veteran sa Koševa

Ihtijarević:Imamo veliku šansu protiv Cluja

Jedan od naiskusnijih igrača u bordo taboru, bez kojeg se ne može zamisliti vezni red Sarajeva, jeste Faruk Ihtijarević.

„Ja sam već dugo u Sarajevu i ovo ovdje osjećam kao svoj dom. Imao sam nekolko izleta u druge sredine, ali ipak mi nije bilo nigdje kao na Koševu. Kako sam došao iz Visokog u Sarajevo, mislim da sam ostavio ovdje veliki trag i ovo će biti moj klub zauvijek“.

Ipak, polako vam se približava kraj karijere, da li ste razmišljali šta i kako dalje?

„Da, naravno da sam pomalo razmišljao šta ću kada završim karijeru. ožda bi se dobro snašao kao direktor kluba, a ne i ništa mi falilo ni biti trener. Najviše bih volio kada budem na kraju karijere, da budem u stručnom štabu Sarajeva, a nakon toga nekada da postanem i šef. Jedno je sigurno da ću ostati u Sarajevo i nije nemoguće ni da preuzmem neke od selekcija omladinaca. Ja imam veliko iskustvo i sigurno da imaju šta naučiti od mene“.

Odigrali ste prvi meč na Koševu protiv Cluja, kako biste ocijenili nastup Sarajeva?

„Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu i možda nadigrali Cluj. Oni su pokazali koliko su zaista jaki i da imaju sva mjesta dobro popunjena. Isto tako mogu reći da smo i mi dobra ekipa. Cluj je poveo na samom početku, ali mi smo pokazali veliki karakter kao i do sada. Malo nam je falilo da preokrenemo rezultat, ali ja sam i ovako zadovoljan."

Kakve su šanse Sarajevu u revanšu ?

„Prije svega moramo odigrati jako i skoncentrisano čitavu utakmicu. Sigurno da imamo veliku šansu da napravimo velik uspjeh. Neće nam biti sigurno lako u Rumunij, ali kako sam rekao ranije ovo je sjajna generacija i ne treba nikog čuditi ako se plasiramo u grupnu fazu“.

Sarajevo ima veliki zaostatak za vodećim u Premijer ligi...

„Imamo mi zaostatak, ali ipak mislim da ćemo mi to stići. Nismo imali sreće na početku prvenstva i svi su vidjeli koliko smo samo šansi uspjeli promašiti. Još kada nam se vrati Alen Škoro i počnemo praviti dobre rezultate, ne znam gdje će nam biti kraj“, rekao je samouvjereni Faruk Ihtijarević za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.