Ikanović: Zaslužili smo da ostanemo u ligi

Junak Banovićana

Ikanović: Zaslužili smo da ostanemo u ligi

Edmir Škorić

Nogometaši banovićke Budućnosti izborili su opstanak u Prvoj ligi FBiH nakon pobjede na teškom gostovanju u Tuzli kod Slobode.

Junak Banovićana bio je Emir Ikanović, kada je pogodio u 56. minuti za veliko slavlje "rudara" na tuzlanskom Tušnju. Inače, Ikanović je u tom susretu ušao s klupe, a tokom cijele sezone nije bio standardan.

"Ne znam zašto, ali nisam bio standardan. To je ipak odluka trenera i ja je moram poštovati. Želio sam više da igram, jer znam da zaslužujem. Moj eurogol na Tušnju je došao u pravo vrijeme", rekao je Ikanović u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"Naravno, najvažnije je da smo ostali u ligi, ali opet ne mogu poreći da sam presretan što sam baš ja čovjek odluke. Iza nas je teška sezona, borili smo se do kraja i ni u jednom trenutku nismo gubili nadu. Sljedeće godine, ako ostane u Banovićima, moramo puno ozbiljnije shvatati svaku utakmicu od početka prvenstva, kako ne bi opet strepili do samog kraja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.