Iker Muniain zbog povrede završio sezonu

Iz kluba saopštili

Iker Muniain zbog povrede završio sezonu

Mladi fudbaler Athletic Bilbaa Iker Muniain će zbog povrede prednjeg ligamenta koljena propustiti ostatak sezone, saopšteno je iz njegovog kluba.

Do povrede je došlo u subotnjoj utakmici protiv Seville, a zbog nje će Muniain s terena izbivati minimalno šest mjeseci.

Ono što je najveći problem za Baskijce je činjenica da će u najvažnijem meču sezone biti bez jednog od svojih najboljih igrača. Finale Kupa Kralja protiv Barcelone igra se 30. maja, pa su se nakon ove vijesti objektivno male šanse za osvajanje trofeja i dodatno smanjile.

Iker Muniain ima 22 godine i cijelu karijeru je proveo u Bilbau. Do sada je upisao i jedan nastup za reprezentaciju Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.