Ilić se kladio protiv svog kluba

Suspenzija za Ilića

Ilić se kladio protiv svog kluba

Adnan Beganović

Saša Ilić, igrač austrijskog Red Bull Salzburga, suspendovan je na neodređeno vrijeme od strane svog kluba zbog navodnog klađenja na Lazio u utakmici Evropske lige protiv svog kluba.

Ilić nije bio u kombinacijama za ovaj susret pa je navodno isti odlučio gledati iz jedne kladionice u Salzburgu.

Jedan od svjedoka naveo je da su se Ilić i Đorđe Rakić, također igrač Red Bull Salzburg, veselili pogotku Lazia, dok nakon golova njihovog tima nisu pokazivali nikakve emocije.

Ilić je priznao da se kladio, ali je izjavio da se nikad nije kladio na utakmice svog tima.

„Često sam u kladionici gdje gledam utakmice. Ponekad se i kladim kako bi mi bilo zanimljivije pratiti susrete, ali uplate su od pet do deset eura i nikad se ne kladim na utakmice Salzburga“, rekao je Ilić za austrijske medije.

Međutim, njegovo priznanje nije mu pomoglo. Čelni ljudi Sturma odlučili ga suspendovati, a u objašnjenu svoje odluke naveli su da ih uopšte ne interesira na koje se klubove kladi njihov igrač jer prema pravilniku kluba klađenje je strogo zabranjeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.