Iličić: Sve je ovo poput sna

Veznjak Palerma za SportSport.ba

Iličić: Sve je ovo poput sna

Josip Iličić igrač koji pred početak ove sezone iz Maribora u paketu sa Arminom Bačinovićem stigao u Palermo, odmah se ustalio u prvom timu, te je već postigao pogodak velikim klubovima, Interu i Juventusu.

Josip Iličić i Armin Bačinović su u paketu pred početak ove sezone došli u Palermo iz Maribora za nešto više od tri miliona eura. Obojica su odmah izborila mjesto u prvih jedanaest, a Iličić je već zadužen za izvođenje prekida. 22-godišnji veznjak, koji je rođen u Prijedoru kaže kako je sve ovo poput sna.

''Nikad nisam ni sanjao da ću nekada igrati u ovako velikom klubu, a pogotovo da ću zabiti gol klubovima poput Intera i Juventusa. Uvijek sam želio igrati protiv velikih igrača kakve u svojim redovima imaju Inter i Juventus'', rekao je Iličić, te dodao:

''Drago mi je da sam došao zajedno sa Bačinovićem. Puno nam se lakše snaći kada smo dvojica, jer još uvijek ovdje ne znamo jezik.''

U nedavnom razgovoru sa Arminom Bačinovićem, otkrio nam je da ga nikada niko nije kontaktirao iz NS/FS BiH, a takav slučaj je i sa Iličićem koji je rođen u Prijedoru. Međutim, za razliku od Bačinovića, ovaj 22-godišnji reprezentativac Slovenije kaže kako bi u svakom slučaju opet izabrao istu reprezentaciju.

''Ne znam, nikad me nije niko kontaktirao iz NS/FS BiH. Svoju mladost sam proveo u Sloveniji, tako da bih vjerovatno opet izabrao istu reprezentaciju.''

Danas Palermo igra na Renzo Barberi protiv Leccea u okviru 5. kola Serie A, a mjesto u prvih jedanaest će zauzeti i Iličić. Do sada su Sicilijanci osvojili samo četiri boda u isto toliko odigranih utakmica.

''Očekujem pobjedu nad Lecceom, pogotovo jer igramo kod kuće. Niko u klubu ne razmišlja o borbi za opstanak, želimo da izborimo izlazak u Europu kao prošle sezone i mislim da to možemo'', kaže Prijedorčanin u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije