Imali 54 šuta, nisu zabili gol, pa protivnik došao do senzacionalne pobjede

Nevjerovatna statistika

Imali 54 šuta, nisu zabili gol, pa protivnik došao do senzacionalne pobjede

M. Šljivak

Nevjerovatna utakmica viđena je u duelu Copa Sudamericane između bolivijskog Nacional Potosija i venecuelanske Zulije.

Nacional je u ovaj duel ušao kao ogroman favorit. Bilo šta osim njihove pobjede smatralo se velikim iznenađenjem, a na kraju su doslovno sami sebe porazili.

Statistika na kraju meča je bila nevjerovatna. Nacional je imao 54 šuta prema golu, tri puta su pogađali okvir, a protivniku su dopustili samo šest pokušaja. Ipak, iz tih šest pokušaja Zulia je zabila gol, a Nacional iz svojih 54 nije.

Također, posjed lopte je bio uvjerljivo na strani domaćina. Imali su loptu 79.2 odsto vremena, kompletirali su 533 pasa u odnosu na protivničkih 150, ali sve je bilo uzalud.

Interesantno je svakako da su gosti samo jednom došli u šesnaesterac domaćeg tima i to su maksimalno iskoristili da zabiju gol, koji im je na kraju donio senzacionalnu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi