"Imao sam ponuda za namještanje, ali ih nisam prijavio nikome"
Predsjednik FK Željezničar Senad Misimović odgovarao je na pitanja novinara na vanrednoj press konferenciji, a sezonu nije okarakterisao kao neuspješnu

Predsjednik FK Željezničar priznao

"Imao sam ponuda za namještanje, ali ih nisam prijavio nikome"

M. Šljivak

Predsjednik FK Željezničar Senad Misimović istakao je kako je klub imao nemoralnih ponuda za namještanje utakmica, ali ih nije prijavio.

Nije Misimović želio imenovati klub koji je nudio Želji da ih "pogura" na putu ka tituli, ali je odlučio sve prešutiti.

"Bilo je nemoralnih ponuda da nam pomognu da dođemo do titule. Da li su prvenstva bila regularna, to će odrediti nadležne institucije, ali vidjeli smo da protiv nas niko nije igrao u rezervnom sastavu. Klubu koji nam je nudio ozbiljnu ponudu zaprijetio sam prijavom, ali nisam to učinio. U slučaju da je ponuda bila ozbiljna, prijavio bih je", istakao je Misimović.

Ponovio je i da su rezultati na terenu prioritet kluba.

"Sportski rezultat je prioritet kluba. Osvojili smo Kup, ne možemo reći da je sezona neuspješna, ali da smo zadovoljni nismo. Admir Adžem je čestito radio svoj posao, osvojio je trofej i to je bitna stvar. Ima ugovor sa klubom i kao i svaka osoba je podložna analizi. To je osjetljivo pitanje i o svemu će odučiti Upravni odbor. Mi ćemo analizirati sve stvari i vidjećemo koliko možemo u narednoj sezoni. Sve su opcije otvorene, ne samo za trenera, već za bilo koju osobu u klubu. Prostora za napredak ima".

Ističe da niko osim stručnog štaba ne odlučuje o sastavu ekipe i da niko nema interesa.

"Igračkim kadrom se bavi stručni štab i sportski direktor. Niko nije doveden zbog nekog interesa i tražili smo igrače koji se mogu uklopiti u klub. Često se govori kako Željo i Sarajevo prepuštaju igrače Hercegovcima. To nije tačno, dokaz su Graovac i Zakarić. Što se tiče igrača sa strane, teško je dovoditi igrače na probu, jer je sada ograničen broj stranaca u ekipi. Nama je cilj promovisati mlade igrače i cilj nam je izgraditi trening kamp".

Misimović zadovoljan radom sportskog direktora Saše Papca

"Što se tiče Saše Papca nama je zadovoljstvo da takvi ljudi prepoznaju model rada u FK Željezničar. On je mini selekciju uradio i pričati o igračima koji su došli sada nije relevantno. Nijedan igrač nije Bogom dat, niti je jedan igrač betoniran ugovorm. Ako postoji greška u selekciji i možete očekivati probleme kada imate ograničen budžet. I ove godine će biti teško dovesti kvalitetnog igrača jer su oni sve skuplji i skuplji", ističe Misimović, te komentariše i stanje u omladinskom pogonu:

"Osim juniorskog dijela tu rezultat u sportskom segmentu ne treba biti nametnut kao imperativ. Sa terenom kojeg imamo, mi radimo perfektne stvari. Ono što moramo uraditi je pojačanje trenerskog kadra. Juniori će igrati na pomoćnom terenu dok ne riješimo pitanje trening-kampa. Želimo napraviti iskorak i mi ćemo pokušati naći osobu koja će poboljšati selekciju. Nama trebaju 45.000 kvadrata, trebaju nam prateći objekti i trebaju nam strateški partneri. To sve ne može biti ispod osam miliona maraka, a dok ne budemo znali kad će to biti realizovano, klub neće moći nastaviti da normalno funkcioniše".

O odlascima Samira Bekrića i Srđana Stanića je rekao:

"Dva puta smo razgovarali sa Samirom Bekrićem, Petrović ga nije htio jer je smatrao da mu kvari atmosferu, kao ni Adžem koji je htio da da šansu mladim igračima. Pokušali smo napraviti neka rješenja, ali nije se ispostavilo onako kako smo željeli. Trebao je ostati u ekipi i nakon karijere, kao skaut i menadžer. Staniću su ponuđeni mnogo bolji uslovi nego što je imao, ali on je postavio uslov da igra samo desnog beka, nikad lijevog".

"Imamo dosta razgovarati o korištenju igrača, a i oni ne mogu mentalno podnijeti da se takmiče na dva nivoa. Što se tiče raskida ugovora, administracija radila perfektan posao. Nakon trenera Kostića smo morali platiti nekoliko raskida i nemamo tu gubitaka novca. Da se u izboru igrača događaju greške, to je sasvim normalno. Igrati u Želji je privilegija i tu pritiska ne smije biti. Ima tu dosta igrača koji to ne mogu podnijeti. Ja sam insistirao na Dženanu Zajmoviću jer je on naše dijete".

Pregovora sa drugim trenerima nije bilo

"Naš klub nije razgovarao sa trenerom Sablićem i da smo bili zainteresovani, mi bismo to objavili. Klub skautira igrače i trenere, ali razgovora nije bilo. Mi želimo napredovati. Najopasnija je stvar što nema navijača. Kad ih nema, mi imamo problem, a zbog njih igramo. Nisam kompetantan da ocjenujem učinak igrača. Imamo pozitivne igrače koji rade mnoge stvari koji mi ne vidimo. Konačan izvještaj će odrediti sudbinu pojedinih igrača"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pregovori sa igračima kojima ističe ugovor su već počeli.

"Razgovarali smo sa Blagojevićem, Graovcem o produžetku saradnje i klub će učiniti sve da ih zadrži, ali sve unutar financijskih mogućnosti. Sa Zakarićem nema opcije produženja ugovora. Pratimo svakog igrača koji nam je interesantan, ali ne postoji igrač koji je talentovan, a koji nema menadžera. Ima tu dosta lobija i nije jednostavna stvar manevrisati. Mi sve definišemo kroz ugovore i naravno da je formiranje ozbiljne skauting službe veoma bitna stvar".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hanson
prodao si tu onu tekmu kad si vodio 3 0 do 85 minutee
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi