Incko: Velika stvar za BiH!
Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH

Visoki predstavnik čestitao reprezentaciji

Incko: Velika stvar za BiH!

Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH čestitao je našim reprezentativcima na pobjedama koje su ostvarili protiv Belgije u Genku (4:2) i Zenici (2:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“.

„Visoki predstavnik čestitao nam je i rekao kako smo ostvarili veliku pobjedu, napravili veliku stvar za BiH. Zahvalio nam se što smo obradovali naše narode, i kazao kako iskreno navija da se Bosna i Hercegovina plasira na Svjetsko prvenstvo. Istakao je kako radimo izuzetno dobar posao od velike važnosti za državu. Našlio se i rekao da to vidi tek kada pogleda tabelu grupe u kojoj igra njegova zemlja Austrija. Kazao je momcima i meni, vi ste drugi i svaka vam čast, a moja država tek četvrta u svojoj grupi... Puno nam znači podrška i čestitke koje dobijamo sa svih strana, iz cijele države. Obećavam cijeloj naciji, iskrvarit ćemo ako treba za plsman u baraž, odnosno na Svjetsko prvenstvo u Junoafričku Republiku“, rekao je Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.    

Silajdžić: Uljepšali ste dane

Incko nije jedini političar koji je čestitao našim fudbalerima. Iz državnog vrha učinio je to i Haris Silajdžić, član Predsjedništva BiH.

“Dvije briljantne pobjede zlatnih momaka nogometne reprezentacije, za samo četiri dana, napravile su veliki korak ka osvajanju drugog mjesta u grupi „5“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Moram reći da ste svim Bosancima i Hercegovcima uljepšali ove dane, dali veliku nadu da ćete iz predstojećih utakmica izlaziti kao pobjednici, što svima nama od sveg srca želim“, piše u Silajdžićevoj čestitci.

Čestitao i Špirić

Čestitku reprezentativcima Bosne i Hercegovine uputio je danas i Nikola Špirić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. On je za sada jedini političar iz RS koji je to učinio. Špirić je i ranije pratio reprezentaciju Bosne i Hercegovine i za nju navijao. Bio je to slučaj, kako je tada tvrdio, i kada smo igrali protiv Srbije (0:1) u Beogradu, u oktobru 2005. godine u posljednjem meču kvalifikacija za SP "Japan i Južna Koreja 2006".  

Sa tribina "Bilinog polja" BiH je bodrio i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH koji je, takođe, čestitao našim "zmajevima" na velikom uspjehu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.