Inđija hoće da ostane prvoligaš

Još nije sve riješeno

Inđija hoće da ostane prvoligaš

Izgleda da nije još sve riješeno kad su u pitanju prvoligaši za sljedeću sezonu u Super ligi Srbije.

Fudbalski klub Inđija poslao je naime pismo Tomislavu Karadžiću, predsjedniku Saveza u kome traži ostanak u Super ligi. Inđija je u prošlom prvenstvu bila 15. i zajedno sa Čukaričkim je ispala dok su ušli BASK i Radnički 1923. Međutim, BASK je odustao i prvoligaški status je dobio Novi Pazar što, smatraju Vojvođani, nije u redu.

U pismu su naveli da ispunjavaju sve uslove, da finansijski odlično stoje, da nemaju dugove ni sudske sporove. Pismo je potpisao predsjednik kluba Slavko Puvača koji kao i svi u Inđiji očekuje da će upražnjeno mjesto u Super ligi pripasti njima, a ne Novom Pazaru. Konačna odluka biće donijeta 11. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.