Iniesta donio pobjedu Barci nad trećeligašem

Kup Kralja

Iniesta donio pobjedu Barci nad trećeligašem

Barcelona je sa kombinovanim sastavom u okviru prve utakmice šesnaestine finala Kupa Kralja na gostovanju savladala L´Hospitalet sa 1:0.

Pep Guardiola je u ovoj utakmici odmarao neke igrače, a priliku su dobili mladi nogometaši poput Fontasa, Dos Santosa, Tella.. Katalonci su i sa kombinovanim sastavom dominirali tokom cijelog susreta.

Jedini gol na susretu postigao je Iniesta u 42. minuti što je bilo i dovoljno da Barcelona dođe do pobjede i stekne prednost od jednog gola pred revanš susret na Nou Campu.

Katalonski gigant će španskog trećeligaša dočekati na Nou Campu u okviru revanša šesnaestine finala Kupa Kralja 20. decembra.

Barcelona: Pinto, Dos Santos, Fontas, Puyol, Maxwell, Fabregas, Xavi, Keita, Iniesta, Villa i Tello.

L´Hospitalet: Maragon, Peque, Lucas Viale, Juanma Viale, Moussa, Llonch, Manel, Haro, Toni Vela, Cirio, David Prats.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.