Iniesta: Ja sam htio izvesti penal, ali...

Ramos je smatrao da će postići gol

Iniesta: Ja sam htio izvesti penal, ali...

Fudbaleri Španije poraženi su sinoć u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva od selekcije Hrvatske rezultatom 2:1.

Jedan od ključnih detalja na utakmici desio se u 72. minuti kada je golman Hrvatske Danijel Subašić odbranio penal Sergiju Ramosu.

Vezista Španije Andres Iniesa poručio je da je on htio izvesti taj jedanaesterac, ali da je Ramos bio siguran da će postići gol, pa je njemu prepustio tu priliku.

"Krenuo sam da izvedem taj penal, ali Ramos je bio siguran da neće promašiti. Samopouzdanje je jako važno kada govorimo o jedanaestercima. Mi smo imali nesreću da promašimo", rekao je Iniesta i nastavio:

"Nikada nije dobro kada izgubite, ali mi se nastavljamo boriti. Ove stvari se dešavaju i sada se moramo spremiti za dvoboj protiv Italije u osmini finala. Moramo pokušati otići koliko god je moguće dalje na ovom Euru".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi