Iniesta spreman za Švajcarsku

Iniesta spreman za Švajcarsku

Vezni igrač Barcelone Andres Iniesta biće spreman za prvu utakmicu reprezentacije Španije na SP-u u Južnoj Africi protiv Švajcarske 16. juna.

Španski dnevnik As navodi da je Iniesta u petak trenirao samostalno, ali punim intenzitetom, te da je problem sa povredom zadnje lože desne noge kojeg je osjetio u posljednjoj pripremnoj utakmici Furije uoči SP, sada iza njega.

Sam Iniesta najavio je da će biti spreman za nastup protiv Švajcaraca u Durbanu, ali španski selektor Vicente Del Bosque najavio je da će odlučiti o njegovom nastupu neposredno uoči same utakmice budući ne želi rizikovati eventualno pogoršanje povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.