Iniesta želi da Guardiola ostane

Iniesta želi da Guardiola ostane

Edmir Škorić

Barcelonin veznjak Andres Iniesta naglasio je kako je Pep Guardiola od vitalne važnosti za katalonsku momčad.

Guardioli (40) aktuelni ugovor s Barcom ističe na kraju sezone, a još nije poznato hoće li ostati na klupi aktuelni evropskih i španskih prvaka.

"Uvijek ću reći isto, zadovoljni smo s Guardiolom. On je od temljene važnosti za Barcelonin projekat", rekao je Iniesta u intervjuu za Sport, dodavši:

"Ako trener odluči da ostane, onda je to zato što uvijek osjeća da može biti uspješan. Ne radi se tome što možemo ponuditi treneru ili on nama. Ključno je da smo jedna momčad i da dajemo stoposto do sebe".

Guardiola je u ljeto 2008. godine stigao na Nou Campu umjesto Franka Rijkaarda i od tada je osvojio dvije Lige prvaka i tri španska šampionata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.