Inler: Engleska je pod pritiskom na Wembleyju

Inler: Engleska je pod pritiskom na Wembleyju

E. Škorić

Švicarski nogometni reprezentativac, igrač veznog reda, Gokhan Inler smatra da bi za njegov tim mogao biti prednost londonski stadion Wembley.

Inler, koji je dosad odigrao 45 utakmica za Švicarsku, vjeruje da će izabranici Fabija Capella, reprezentativci Engleske, biti pod velikim pritiskom jer igraju na domaćem terenu.

"Amotsfera na Wembleyju je jedinstvena. Wembley ima toliko historije. Želimo uživati kad već imamo priliku da igramo na njemu", kazao je Inler, nastavivši: "Znamo da je Engleska favorit u grupi, ali pod pritiskom su da pobijede kod kuće i možda bi nam to moglo pomoći".

"Znamo sve o njihovim igračima, ali im nedostaju Steven Gerrard i Wayne Rooney. Senderos (Švicarac koji igra u Fulhamu) nam je rekao puno toga o nekim njihovim igračima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.