Inter bez problema kod Bologne

13. kolo Serije A

Inter bez problema kod Bologne

Edmir Škorić

U prvom susretu 13. kola italijanske Serije A vodeći Inter kao gost slavio je protiv Bologne sa 3:1. Golove za goste postigli su Milito, Balotelli i Cambiasso, a jedini pogodak Bologne djelo je Marcelo Zalayete.


Inter nije kiksao kod Bologne, pa je sigurnom pobjedom zadržao vodeće mjesto nakon 13 odigranih kola. Igrala se 22. minuta kada je Lucio glavom iz kornera loptu ubacio u srce domaćeg peterca, a Diego Milito volej udarcem sa samo pet metara matirao Viviana.

Odmah u narednom napadu Bologna uspijeva poravnati. Jedna dubinska lopta dolazi do Zalayete koji je bio brži od svojih čuvara Chivua i Lucija i kojem nije bilo teško matirati Julio Cesara. Par minuta prije kraja prvog poluvremena Balotelli glavom iz kornera pogađa za novo vodstvo gostiju iz Milana. Korner je izveo Brazilac Maicon.

Do kraja Inter dolazi i do konačnih 3:1. Diego Milito dobio je loptu na rubu šesnesterca sa desne strane, dobro je uočio Cambiassa kojeg je još bolje uposlio, a Argentinac prizemnim udarcem loptu smjestio u donji lijevi ugao gola Emiliano Viviana. U samom finišu utakmice Maicon je zaradio crveni karton.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti