Inter bolji od Livorna, Roma od Bologne

11. kolo Serije A

Inter bolji od Livorna, Roma od Bologne

Edmir Škorić

Danas su odigrani susreti 12. kola italijanske Serije A, a sigurnu pobjedu na gostovanju kod Livorna ostvarili su igrači Intera (0:2). Roma je preokrenula na Olimpicu i slavila protiv Bologne (2:1), a na svom terenu trijumfovala je i Fiorentina.

Pet minuta prije kraja susreta gosti iz Milana poveli su u Livornu. Stanković je dodao do Milita na šesnaest metara od gola domaćih, napadač Intera lažnjakom izbacio jednog igrača u bordo dresu te preciznim udarcem poslao loptu u donji lijevi ugao.

Maiconu je loptu na nekih 28 metara od gola Livorna dodao Vieira, ovaj napravio nekoliko koraka i prizemnim udarcem loptu smjestio u donji desni ugao gola Francesco Benussija. Osmijeh na licu Mourinha, Inter je došao i do nove gostujuće pobjede, pošto domaći nisu smogli snage do kraja utakmcie da se vrate u igru.

Zbog povrede već u 22. minuti Muntari je morao napustiti igru, a umjesto njega ušao je Esteban Cambiasso.

Domaće pobjede Rome i Fiorentine

Mala grupica navijača Bologne počela je slaviti u 25. minuti kada je Adailton pogodio za 0:1. Mingazzini je dijagonalom uposlio Marco Di Vaija, ovaj prizemno loptu poslao na drugu stranu gdje je čekao Adailton.

Tri minute kasnije Rimljani dolaze do izjednačenja. Perrotta je sa lijeve strane centrirao u srce gostujućeg peterca, Menezov udarac u gužvi se odbio od jednog igrača Bologne te je lopta došla do Mirka Vučinića. Crnogorac je sa tri metra sam pred Vivianom loptu poslao u desnu stranu za 1:1. Olimpico je napokon slavio i to u 52. minuti kada je Perrotta pospremio loptu u mrežu gostiju za konačnih 2:1.

U Firenzi je bilo jako sunčano, a da bude još toplije pobrinuli su se igrači Fiorentine. Naime, Viole su s 3:1 pobijedile uvijek neugodnu Cataniju. Već u 4. minuti Marchionni solo-akcijom prolazi po lijevoj strani te odmjerenim udarcem loptu plasira u gornji lijevi ugao golmana gostiju.  U finišu prve dionice Dainelli je zbog isključenja ostavio Fiorentinu na cjedilu.

Gosti to iskorištavaju i već u 48. minuti Mascara vraća stvari na početak. Sredinom drugog dijela "pocrvenio" je i Capuano te su snage na terenu bile odmjerene (10 vs. 10). U 70. minuti Marchionni donosi novu prednost svom timu, svojim drugim golom na utakmicu. Da svi bodovi budu zajamčeni Fiorentini, pobrinuo se bivši napadač Milana Alberto Gilardino koji je pogodio u 86. minuti.

Tri remija, Cagliari najubjedljiviji


U srazu ekipa iz donjeg dijela tabele Cagliari je nadigrao Atalantu, te momčad iz Bergama dodatno udaljio od cilja, a to je sigurno opstanak u društvu najboljih. Dva gola Nenea u samo tri minute bile su dovoljne da stvari budu riješene. Ipak, potvrda o nova tri boda Cagliarija stigla je u finišu prvog dijela kada je Matri realizovao njastrožiju kaznu.

Bodovi su se podijelili na tri susreta. Chievo je u Veroni gubio kada je Floro Flores goste iz Udina u 28. minuti doveo u vodstvo. Ipak, bod domaćem timu osigurava Mario Yepes u 71. minuti. I u Sieni nije bilo pobjednika. Već u 9. minuti Stefano Mauri doveo je goste iz Rima u vodstvo, da bi Maccarone Sieni donio bod u 32. minuti. Najsiromašniju utakmicu vidjelu su gledaoci u Đenovi gdje je Sampdoria bez golova remizirala sa Barijem.

Serija A, 11. kolo:
AS Roma - Bologna 2:1 (Vučinić 35', Perrotta 52/ Adailton 32')
Livorno - Inter 0:2 (Diego Milito 49', Maicon 80')
Sampdoria - Bari 0:0
Chievo - Udinese 1:1 (Yepes 71'/ Floro Flores 28')
Fiorentina - Catania 3:1 (Marchionni 4',69', Gilardino 86'/ Mascara 48')
Cagliari - Atalanta 3:0 (Nene 34'36', Matri 45' penal)
Siena - Lazio 1:1 (Maccarone 32'/ Mauri 9')
Palermo - Genoa (večeras od 20:45)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.