Inter dočekuje Cataniju, Sampdoria Bolognu

9. kolo Serije A

Inter dočekuje Cataniju, Sampdoria Bolognu

Edmir Škorić

Vodeći dvojac italijanske Serije A igra večeras, dok su ostali susreti po dobom starom običaju sutra. Inter će biti domaćin Cataniji, a Sampdorija Bologni.

Sampdoria ove sezone igra odlično, dokazali su to i minimalnom pobjedom nad Interom dva kola ranije. Sada u Đenovi na stadionu "Luigi Ferraris" dočekuju Bolognu i unatoč brojnim povredama domaći igrači su favoriti, te očekuju pobjedu kojom bi ostali u utrci za Scudetto. Inter će na Meazzi poslije remija s kijevskim Dinamom (2:2) ugostiti Cataniju. Navijači priželjkuju pobjedu za iskupljenje, a i teško je očekivati da u srcu Milana gosti naprave nešto više.

Leonardov Milan će pokušati u Veroni dokazati da pobjeda protiv madridskog Reala nije slučajnost. Rossoneri su nanizali dvije pobjede, jedna od njih u Seriji A protiv Rome. Žele u Milanu pobjedu protiv Chieva. U Veroni će zasigurno biti teško, i domaći žele u gornji dio tabele.

Juventus je u maloj rezultatskoj krizi, no pobjedom protiv izraelskog Maccabija u Ligi prvaka atmosfera u klubu se popravila. Torinezi najavljuju sva tri boda u Sieni, i svaki drugi rezultat predstavljao bi veliko razočarenje za Staru damu. Dok će Juve tražiti bodove za sami vrh Serije A, Siena će strpljivo čekati svoje prilike ne bi li se makeli sa 19. mjesta.

Dok će Juventus i Milan igrati na strani, rimska Roma je domaćin. Na Olimpicu će ugostiti ugroženi Livorno. Vučica je na 11. mjestu sa isto toliko osvojenih bodova, dok se Livorno utemeljio na zadnjoj poziciji sa svega tri boda (tri remija). Drugi rimski klub, Lazio, igra kod Barija koji je jedno od iznenađenja ove sezone u Serijui A. Nebesko-plavi umorni sigurno od one teške pobjede nad Villarrealom u Evropskoj ligi.

Fiorentina je za sada u gornjem dijelu, dijele treće mjesto sa Juventusom i svakako će pokušati pobjedom nad Napolijem ostati u toj poziciji. Gosti iz Napulja u donjem su dijelu i očajno traže bod(ove) koji će im osiugrati miran kraj prvenstva, iako se ima još mnogo igrati.

Možda i najveće iznenađnje ove sezone, ekipa Parme, gostuje Atalanti. Gosti su, bar po pogledu na tabelu, apsolutni favoriti u ovom susretu. Momčad iz Bergama će se, pak, boriti za svaki bod, trenutno su 17. sa šest bodova na svom kontu. Sigurno najzanimljivija utakmica 9. kola igrat će se na Siciliji gdje će Palermo ugostiti Udinese. To je jedna od najneizvjesnijih utakmica i sve je otvoreno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.