Inter i Sampdoria sigurni

9. kolo Serije A

Inter i Sampdoria sigurni

Edmir Škorić

Pobjedama vodećeg dvojca Intera i Sampdorije nad Catanijom i Bolognom startalo je večeras 9. kolo italijanske Serije A.


Sampdorija ne posustaje za vodećim Interom i znajući da bi njihovih kiks bez pardona iskoristio Inter koji je svoju utakmicu odigrao nešto kasnije, odigrali su perfektno protiv Bologne i zasluženo slavili visokim rezultatom 4:1. Već nakon osam minuta igre Pazzini je postigao pogodak i dokazao da se radi o vrhunskom golgeteru. Mannini je u 17. minuti povećao prednost Sampdorije, a radost Đenovljanima donosi i Ziegler golom u 26. minuti.

Dvije minute kasnije Marco Di Vaio dobija žuti karton i ostavlja svoj tim na cjedilu. Samo pet minuta kasnije Mannini postiže svoj drugi a Sampdorijin četvrti pogodak. Gol vrijedan utjehe postigao je Osvaldo i to nakon greške domaće odbrane u 63. minuti.

Kao što se i očekivalo, sva tri boda upisao je milanski Inter na Giuseppe Meazzi protiv Catanije. Sulley Muntari je doveo Inter u vodstvo nakon 13 minuta igre, da bi fantastičnim slobodnjakom sa nekih 23 metra Sneijder povisio prednost nakon pola sata igre. Pet minuta pred kraj utakmice Mascara postiže pogodak iz penala, no to je bilo sve i utakmica je okončana pri rezultatu 2:1 za domaći i u ovom trenutku dosta kvalitetniji tim.

Sutra su na rasporedu ostale utakmice 9. kola Serije A.

Serija A, 9. kolo
Inter - Catania 2:1 (Muntari 13',Sneijder 31'/ Mascara 84')
Sampdoria - Bologna 4:1 (Pazzini 8', Mannini 17'33', Ziegler 26'/Osvaldo 63')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti