Inter iznenadio Tottenham i nakon penala stigao do pobjede
Dosta izjednačena utakmica je na kraju otišla na stranu Nerazzurra

Spursi su ipak bili favoriti u ovoj utakmici

Inter iznenadio Tottenham i nakon penala stigao do pobjede

S. Pašalić

Inter je u prijateljskoj utakmici u okviru Internacionalnog kupa prvaka nakon penala bio bolji od Tottenhama sa 2:1.

Tottenham nije mogao poželjeti bolji početak meča nakon što je u 3. minuti sijevnula kontra ovog tima, a Lucas je na kraju postigao gol za vodstvo od 1:0.

Inter je nakon primljenog gola bio nešto bolji tim na terenu, a u 28. minuti je imao sjajnu priliku da dođe do izjednačenja, ali je Stefano Sensi pogodio stativu.

Ipak, osam minuta kasnije Sensi je bio precizniji kada je primio sjajan pas od Esposita i postigao gol za 1:1, a bio je to i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak je donio nešto slabiju igru obje ekipe, a Tottenham je imao najbolju priliku da stigne do vodstva kada je u 79. minuti Heung-Min Son odlično šutirao, ali je Samir Handanović još bolje reagovao i izbacio loptu u korner.

Rezultat se do kraja nije promijenio pa se pristupilo izvođenju penala, a već u prvoj seriji su Eriksen i Puscas bili neprecizni za svoje timove.

Nakon toga su u naredne tri serije igrači oba tima bili precizni, a onda je Skipp u petoj seriji promašio, a Joao Mario je pogodio i donio Interu pobjedu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi