Inter kiksao na početku Serie A

Serie A

Inter kiksao na početku Serie A

Izabranici Jose Mourinha loše su krenuli u novo prvenstvo, samo 1:1 na startu protiv Baria, dok su pobjede upisali Juventus, Milan, Palermo i Genoa. Fiorentina je igrala nerješeno, dok je Roma poražena u derbiju kola od izuzetni jake Genoe.

Aktuelni prvak Inter je loše otvorio novu sezonu. Na domaćem terenu su izabranici Josea Mourinha odigrali samo 1:1 protiv Baria. Inter se dugo mučio s odbranom Baria, a u vodstvo su došli tek u 56. minuti i to s bijele tačke, a strijelac je bio Samuel Eto'o, koji je na najbolji način započeo svoju karijeru u Interu. Bari je do boda došao u 74. minuti preko Vitaliya Kutuzova.  

U utakmici od koje se daleko više očekivalo, Lazio je sa 1:0 bio bolji od Atalante. U ovoj su se utakmici očekivali prije svega golovo s obe strane, jer su oba tima igrala tako prošle sezone, ali večeras su gledatelji na Olimpicu vidjeli samo jedan gol, i to gol Thomasa Rocchia u 22. minuti kojim je Lazio došao do premijerne pobjede u novom prvenstvu.    

Juventus je mnogo teže od očekivanog došao do trijumfa nad vrlo slabim Chievom. Jedini pogodak na utakmici postigao je Vicenzo Iaquinta u 11. minuti utakmice. Na kraju utakmice Cirro Ferrara je bio vidno razočaran igrom svojim izabranika.  

U derbiju kola vrlo osnažena Genoa je bila bolja od Rome sa 3:2. Prvo poluvrijeme je proteklo bez golova, a onda u drugom dijelu prava kiša golova. Prvo je Domenico Criscito u 49. minuti doveo Genou u vodstvo, da bi onda Roma golovima Rodriga Tadeia u 54, i Francesca Tottia u 65. minuti došla do preokreta.

Samo četiri minute trebalo je igračima Genoe da se vrate u igru i preko Alberta Zapatera poravnaju na 1:1. Međutim, Genoa nije bila zadovoljna bodom pa se svim silama krenuli po puni plijen, a ostvarili su ga preko Biave u 83. minuti. Potpuno zaslužena pobjeda Genoe, koja je pokazala da će biti izuzetno kvalitetan tim ove sezone.

U još jednom derbiju prvog kola Palermo je na svom terenu bio bolji od Napolia sa 2:1. Palermo je do vodstva došao minutu prije odmora, a strijelac je bio Edinson Cavani. Napoli je poravnao preko Mareka Hamšika u 73. minuti, a samo dvije minute kasnije Fabrizzio Miccoli iz penala donosi veliku pobjedu Palermu.  

Uz Milan jedini gost koji je slavio u ovom kolu bila je Sampdoria, koja je uzela puni plijen Catanii. Sampdoria je slavila sa 2:1. Pazzini je doveo tim iz Genoe u vodstvo već u 9. minuti susreta, a na 1:1 poravnao je Morimoto u 38. minuti. Tri boda Sampdorii donio je Gastaldello u posljednjoj minuti utakmice.

Odličnu utakmicu su odigrali Udinese i povratnik u elitno društvo Parma. Oba tima su uzela po bod, a mogi biti zadovoljni i jedni i drugi, posebno Udinese, jer su dva puta stizali vodstvo Parme. Paloschi je u 42. minuti doveo Parmu u vodstvo, a na 1:1 poravnao je Antonio Di Natale u 45. minuti iz penala. Čim je počelo drugo poluvrijeme, a Lucarelli donosi novo vodstvo Parmi, dok je bod domaćinu donio Di Natale svojim drugim golom u 89. minuti utakmice.  

Jedini meč bez pogodaka u prvom kolu završio je između Livorna i Cagliaria.

Rezultati:

Inter – Bari 1:1
Lazio – Atalanta 1:0
Juventus – Chievo 1:0
Genoa – Roma 3:2
Palermo – Napoli 2:1
Catania – Sampdoria 1:2
Udinese – Parma 2:2
Livorno – Cagliari 0:0
Bologna – Fiorentina 1:1
Siena – Milan 1:2

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije