Inter - Lazio u “Ptičijem gnijezdu”
Ptičije gnijezdo će biti prepuno

Superkup Italije seli u Kinu

Inter - Lazio u “Ptičijem gnijezdu”

Utakmica Superkupa Italije između Intera i Lacija, osvajača Scudeta i nacionalnog Kupa, biće odigrana u Pekingu, 8. avgusta, tačno godinu dana od otvaranja Olimpijskih igara.

Meč će se iz komercijalnih razloga odigrati na poznatom stadionu “Ptičije gnijezdo” koji će biti ispunjen do posljednjeg mesta. Iako je do utakmice ostalo još tri nedjelje, više od polovine ulaznica je već rezervisano, a kapacitet stadiona je 80.000 gledalaca.

“Nema nikakve sumnje da će stadion biti pun. Očekujemo pravi spektakl”, rekao je jedan od organizatora susreta, dodajući da će meč Intera i Lacija donijeti zaradu od oko 10 miliona dolara.

Za razliku od italijanskog okršaja, gostovanje engleskih klubova u Kini ne privlači toliku pažnju.
Naime, za turnir na kojem će od 29. do 31. jula učestvovati Tottenham, West Ham, Hull i domaćin Peking Guoan, do sada je prodato samo 20.000 ulaznica.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.