Inter osvojio prvi trofej u novoj sezoni

Italijanski Superkup

Inter osvojio prvi trofej u novoj sezoni

Edmir Škorić

Italijanski Superkup pripao je fudbalerima Intera, nakon što su na Giuseppe Meazzi savladali Romu (3:1). Prvi je ovo trofej Neroazzurra sa novim trenerom Rafaelom Benitezom u nadolazećoj sezoni.

U Milanu na stadionu Giuseppe Meazza večeras su se sastali Inter kao pobjednik oba domaća trofeja, te Roma koja je učešće zauzela kao poraženi finalista domaćeg Kupa.

Gosti iz Rima su šokirali domaće navijače u 20. minuti. Kapiten Francesco Totti je poslao dijagonalnu loptu za Rissea između dva Interova igrača zadnje linije, a norveški iskusni reprezentativac, iako loše šutirao, uspio savladati Julija Cesara.

Veliko slavlje Rimljana prekinuto je nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena. Mirko Vučinić je nehotice loptu dodao do Pandeva, koji se našao sam pred golom Lobonta i kojem nije bilo teško pogoditi za poravnanje (1:1).

Inter je do kraja utakmice uspio postići pobjedonosne golove i osvojiti prvi trofej u novoj sezoni. Naime, Kamerunac Samuel Eto'o je u 70. minuti postigao svoj prvi, a onda deset minuta kasnije i drugi gol na utakmici.

Superkup Italije:

Inter - AS Roma 3:1 (Pandev 43, Eto'o 70, 80/ Risse 21)

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.