Inter sa dva igrača manje bolji od Milana

Veliki derbi Serije A

Inter sa dva igrača manje bolji od Milana

U vjerovatno najvećem evropskom fudbalskom gradskom derbiju Inter je kao nominalni domaćin bio bolji od Milana sa 2:0, te se tako dodatno približio odbrani naslova prvaka Italije.

Iako se Milan nalazi u dobroj formi, Inter je večeras sa dva igrača manje stigao do pobjede i tri boda s kojima je momčad trenera Josea Mourinha došla još bliže odbrani naslova najboljih u Italiji.

Igrao se deseti minut kada su Neroazzuri stigli u prednost. Argentinac Diego Milito pogodio je mrežu Milanovog golmana na veliko oduševljenje preko 50.000 Interovih navijača na Giuseppe Meazi. Ipak, zebnju u srca svih Interovih pristalica donio je Holanđanin Wesley Sneijder kojeg je sudija u 27. minuti isključio iz igre, pokazavši mu crveni karton.

Ipak, ni sa igračem više Milan nije mogao do izjednačenja. Naprotiv, u nastavku Inter je poduplao prednost. Makedonac Goran pandev, koji je prije dvije sedmice u Inter stigao iz redova Lazia, u 65. je minuti sjajno izvedenim slobodnim udarcem pogodio mrežu protivnika, te tako postavio konačnih 2:0 za crno-plave.

U posljednjoj minuti susreta Inter je ostao i bez Lucia, koji je zaradio drugi žuti karton.

Inter sa večerašnjom pobjedom ima velikih devet poena prednosti nad gradskim rivalima, koji se nalaze na drugoj poziciji.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.