Inter Santona prodao Newcastleu

Inter Santona prodao Newcastleu

Edmir Škorić

Engleski premierligaš Newcastle United potvrdio je potpisivanje Interovog mladog braniča Davidea Santona, kojeg su na St. James Parku platili oko 5.6 miliona eura.

I dan ranije se pojavila informacija kao je Santos nadomak Newcastlea, da bi se sve ozvaničilo danas u poslijepodnevnim satima. Mladi Italijan u engleski klub stiže kao zamjena za Josea Enriquea koji je ovog ljeta prešao u Liverpool.

"Oduševljeni smo što smo doveli Davidea u Newcastle. Kvalitetan je ljevobočni nogometaš i s njim ćemo dobiti fleksibilnost u odbrani", rekao je menadžer Svraka Alan Pardew. Oduševljen poslom je i Santon: "Stvarno sam sretan zbog dolaska u Newcastle. Ne možete odbiti prliku da igrate na St. James Parku pred oko 50.000 navijača. Ovo je ambiciozan klub koji želi napredovati i ja sam tu da im pomognem".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti