Inter se kod Napolija zadovoljio bodom

Serija A, 24. kolo

Inter se kod Napolija zadovoljio bodom

Edmir Škorić

U posljednjoj ujedno i derbi utakmici 24. kola italijanske Serije A nije bilo pobjednika, baš kao niti golova. Napoli je tako uspio zaustaviti vodeći Inter te dodatno učiniti ligu zanimljivijom.

U veoma dobroj i dosta izjednačenoj utakmici, dakle, nije bilo pogodaka. De Sanctis na jednoj te Julio Cesar na drugoj strani nisu savladani, iako je u nekoliko navrata lopta odsjela na okviru gola. Aktuelni prvak Italije mučio se sa Napolijem koji je, pa bar dobrim dijelo, bio bolji protivnik.

Ove sezone u dvanaest nastupa na svom San Paolu Napoli nije poražen, a još uvijek je u gornjem dijelu tabele. Njihov cilj je sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka, pa nastave li sa ovakvim igrama, nisu daleko od povratka na dane stare slave.

Što se Intera tiče, oni će se sada okrenuti utakmici osmine finala Lige prvaka sa lodnonskim Chelseaom.

Serija A, 24. kolo:
Napoli - Inter 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.