Inter se nada novom trofeju

U srijedu počinje svjetsko klupsko prvenstvo

Inter se nada novom trofeju

Abu Dabi će drugu put zaredom biti domaćin svjetskog klupskog prvenstva, koje počinje u srijedu utakmicom između domaće ekipe Al Wahdo i Hekari Uniteda sa Papua Nove Gvineje.

Na turniru će nastupiti sedam ekipa, prvaci šest kontinenata i prvak države domaćina. Glavni favoriti za naslov svjetskog prvaka su italijanski Inter i brazilski Internacional.

Inter, predvođen Samuelom Eto'oom, Wesleyjem Sneijderom i drugim zvijezdama - pokušat će da uspješnu godinu okonča sa četvrtom lovorikom. Nakon osvajanja Lige prvaka te italijanskog prvenstva i Kupa, milanski klub želi da osvoji i svjetski naslov.

Najveći rival Interu bit će brazilski Internacional iz Porto Alegrea, koji u svojim redovima ima odlične igrače poput Klebera, Andres D'Alessandra, Alecsandra.

Pored ove dvije ekipe, šanse za naslov ima i meksički Pachuci, koji će na ovom turniru nastupiti treći put. U prvom meču Meksikanci će se sastati s afričkim prvakom Mazembeom iz Lubumbashija.

Inter i Internacional će se u takmičenje uključiti tek u polufinalu.

Utakmice će biti igrane na stadionu "Mohammed Bin Zayed" kapaciteta 42.056 mjesta i "Zayed Sports City" (49.500).

Pobjednik turnira dobit će premiju od pet miliona dolara, finalist četiri miliona, a trećeplasirana ekipa 2,5 miliona dolara.

Raspored susreta:
kvalifikacije:
srijeda, 8. decembra:
17.00 Al Wahda - Hekari United

četvrtfinale:
petak, 10. decembra (Č1):
17.00 Mazembe Lubumbashi - Pachuca

subota, 11. decembra (Č2):
17.00 pobjednik kvalifikacija - Seongnam Ilhwa Chunma

polufinale:
utorak, 14. decembra:
17.00 pobjednik Č1 - Internacional Porto Alegre

srijeda, 15. decembra:
18.00 pobjednik Č2 - Inter Milano
susret za peto mjesto:
15.00 poraženi Č1 - poraženi Č2

subota, 18. decembra:
15.00 - susret za 3. mesto:
18.00  - finale.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.