Inter "zapeo" na Siciliji

Serija A

Inter "zapeo" na Siciliji

Edmir Škorić

Inter je večeras iznenadio sve pa i samog sebe. Gostovali su na Siciliji kod Catanije i na kraju doživjeli 3:1 poraz od pomenute ekipe. Ovaj kiks Intera će sigurno najbolje doći Milanu i Romi.

Lider italijanskog prvenstva je svoju utakmicu 28. kola odigrao večeras, obzirom da u utorak igraju uzvratni susret osmine finala Lige prvaka protiv Chelsea. No, očajnom igrom su igrači Intera doživjeli poraz i pravu sramotu kod Catanije, koju sa klupe od ove sezone vodi srbijanski stručnjak Siniša Mihajlović.

Svi golovi postignuti su u nastavku utakmice, a poveli su gosti u 54. minuti. Kamerunac Samuel Eto'o je dobio loptu na desnoj strani u šesnaestercu, potom uposlio na suprotnoj strani Diego Milita, a ovaj savladao Andujara.

Petnaest minuta do kraja domaći su uspjeli izjednačiti, kada je Maxi Lopez pogodio na ubačaj Alvareza s desne strane. Lopez je sa nekih pet metara ispred Lucija savladao Cesara.

Loš potez Interovog trenera Jose Mourinha bio je onaj u 79. minuti, kada je umjesto Cambiassa ubacio Muntarija. Upravo je Ganac nakon nepune minute napravio penal i zaradio isključenje. Mascara je bio siguran realizator najstrožije kazne za domaće.

Pokušavali su gosti svim silama poravnati, ali ih je dočekao novi hladan tuš. Martinez se ubacio u šesnaesterac Intera po lijevoj strani, potom obišao Lucija i s ruba peterca matirao Julio Cesara te tako završio svu priču. Catania se sada potpuno odvojila iz donjeg dijela, dok je Inter dao veliku šansu Milanu i Romi da "zakuhaju" borbu za Scudetto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.