"Interesovanje za Sneijdera postoji"

Massimo Moratti

"Interesovanje za Sneijdera postoji"

Edmir Škorić

Interov predsjednik Massimo Moratti otkriva kako postoji interes Manchester Uniteda za holandskog reprezentativca Wesley Sneijdera, no ističe kako Neroazzurri neće prodavati svog ponajboljeg igrača.

Bivši veznjak madridskog Reala blistao je ovog ljeta na Svjetskom prvenstvu, a igrao je i jednu od ključnih uloga u momčadi Jose Mourinha prošle sezone, kada je Inter osvojio Seriju A, Kup i Ligu prvaka. Osim toga, postigao je pet golova na Mundijalu i sa Davidom Villom dijeli listu najboljih strijelaca.

Kao rezultat svega dolazi interes Manchester Uniteda, a Sir Alex Ferguson, navodno, Sneijdera vidi kao idealnu zamjenu za Scholesa i Ryana Giggsa, koji su na zalasku svojih karijera.

"Interesovanje Manchester Uniteda postoji, ali ja ne želim pasti u isušenje da ga prodam", kazao je Moratti za Sky Sport.

Sneijderov menadžer Soren Lerby je u razgovoru za holandski De Telegraaf kazao kako klub namjerava produžiti ugovor sa njegovim klijentom.

"Wesley bi mogao ostati do 2015. godine u Interu. Nakon što se završi Svjetsko prvenstvo, vratit će se u Milano, sjesti sa direktorima i razgovarati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.