Interu prenoćište na vrhu Serije A

Poslije pobjede nad Napolijem

Interu prenoćište na vrhu Serije A

Edmir Škorić

Pobjedom nad Napolijem (3:1) Inter je privremeno zauzeo čelo Serije A, te će na vrhu kolone biti najmanje 24 sata. Juventus sutra u Đenovi igra zaostalu utakmicu, pa će se znati ko je lider poslije 5. kola.

Inter je na Giuseppe Meazzi ugostio Napoli, te ih "počastio" sa tri komada u mreži. Dvije minute bilo je dovoljno da povedu, strijelac je bio Kamerunac Samuel Eto'o. Peta minuta i već je 2:0, ovaj put druga napadačka akvizicija Intera, Diego Milito. Do kraja poluvremena još dva gola, doduše jedan u mreži domaćeg sastava. Brazilac Lucio glavom pogađa za 3:0, a u 37. minuti Lavezzi postavlja konačnih 3:1.

Milanu, ove sezone, jednostavno ne ide. Novi poraz, ovaj put u Udinama. Sve snove Rossonera da možda ove godine, unatoč svemu dođu do Scudetta, uništio je Antonio Di Natale, inače najbolji strijelac Serije A sa sedam pogodaka. Igrala se 22. minuti i Milan je već primio pogodak. Obično u fudbalu taj prvi pogodak sruši koncepciju protivnika, pa je tako Milan kraj susreta dočekao "ko bez glave". Još su ostali i bez Mathieu Falminija koji je isključen u 84. minuti zbog drugog žutog kartona.

Parma ozbiljno ove sezone računa na Seriju A, možda sanja evropski san, možda on postane java. Na Olimpicu u prijestolnici Italije Lazio je ugostio Parmu. Gosti na kraju dolaze do pobjede, ukupne treće u pet odigranih kola i time završavaju na petom mjestu tabele. Valeri Bojinov u 21. minuti dovodi Parmu u vodstvo, ali Zarate u 42. minuti poravnava rezultat. Ključni trenutak desio se u 45. minuti kada je Kolarov srušio Amorusa, napravio penal i zaradio crveni karton. Najgore od svega, tu najstrožu kaznu Nicola Amoruso je pretvorio u pobjedonosni pogodak.

U ovom, golovima siromašnom, kolu možemo svakako izdvojiti utakmicu Palerma i Rome. Ukupno šest golova, po tri na obje strane. Oporavljeni Brighi u 20. minuti Rimljanima donosi slavlje, a u 40. Igor Budan pogađa za 1:1. Do kraja prvog dijela još dva gola. Burdisso najprije donosi novu prednost Vučici, a Fabrizio Miccolli već u sljedećem napadu vraća stvari na početak. I onda u nastavku prvo vodstvo Sicilijanaca i to golom Nocerina. Dvije minute prije kraja Francesco Totti izvodi jedanaesterac i pogađa za spas Rominog boda.

Fiorentina je bila uspješnija od Sampdorije golovima mladog Crnogorca Srđana Jovetića i iskusnog italijanskog napadača Alberto Gilardina. Istim rezultatom Bologna je bila bolja od Livorna i to golovima Portanove i iskusnog Marca Di Vaija. Osim Parme, tri boda je kući ponijela i momčad Barija Cagliarija. U derbiju začelja presudio je Nene golom u 70. minuti. Utakmicu bez golova odigrali su Siena i Chievo, te Atalanta i Catania. Genoa i Juventus sastaju se sutra, kada će Stara dama imati priliku ponovo izbiti na prvo mjesto najboljih italijanskih timova.


Rezultati 5. kola:
Atalanta - Catania 0:0
Bari - Cagliari 0:1
Bologna - Livorno 2:0
Fiorentina - Sampdoria 2:0
Inter - Napoli 3:1
Lazio - Parma 1:2
Palermo - AS Roma 3:3
Siena - Chievo 0:0
Udinese - AC Milan 1:0
Genoa - Juventus (sutra)

Poredak:
1. Inter 13
2. Juventus 12 (-1)
3. Sampdoria 12
4.Fiorentina 10
5. Parma 10
6. Genoa 9 (-1)
7. Udinese 8
8. Chievo 7
9. AS Roma 7
10. Lazio 7
11. AC Milan 7
12. Bari 6
13. Palermo 5
14. Bologna 5
15. Siena 4
16. Cagliari 4
17. Napoli 4
18. Catania 2
19. Livorno 2
20. Atalanta 1








Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti